Заведения

Ресторант „Мелник”

Ресторант Мелник ще Ви потопи в автентична атмосфера

Големи панорамни стъкла с гледка към Мелник и пясъчните пирамиди, мека слънчева светлина през деня и чарът на най – малкото градче вечер, Ви карат да се чувствате добре в изтънчената атмосфера на ресторант „Мелник”. Изграден на две нива, ресторантът  е издържан в модерен стил с традиционни елементи от българския бит, допълнени от уникална колекция ловни трофеи. Капацитетът на ресторанта е 120 места, а на терасата към него – 70 места. Тук освен на традиционни гозби и специалитети, Вие можете да се насладите на богата селекция от местни и вносни вина. 
Ако желаете може да се възползвате от нашите пакети за обяд и вечеря по предварително заявено меню, което може да разгледате тук.

Винарна

Винарна издълбана в пясъчните пирамиди

Винарната на хотел „Мелник” е изградена по подобие на автентичните мелнишки изби. Тя е разположена в своеобразно подземие, издълбано в пясъчните пирамиди. Потопени в атмосферата на традиционните български бит и култура, тук Вие можете да дегустирате разнообразна селекция от местни бели и червени вина. Винарната предлага и прочутото вино „широка мелнишка лоза”. Този сорт грозде е внесен от Сирия през 16в. и вирее само в мелнишкия регион. „Широка мелнишка лоза” е специфичен сорт, благодарение на който се получава леко и тръпчиво червено вино. То  векове наред привлича туристи и любители на вината от цял свят.

 


Лоби бар и Рецепция

Лоби бар и Рецепция на Хотел Мелник

Лоби барът на хотел „Мелник” ще Ви пренесе в уютна обстановка с удобни меки мебели, приглушена светлина и репродукции на световно известни картини. Тук ще можете да релаксирате, наслаждавайки се на любимите си класически коктейли и на богато разнообразие от алкохолни и безалкохолни напитки.